Family Portrait Aidilfitri 2015

  Gambar family portrait untuk tahun ni, diambil di kampung Bagan Terap, Sungai Besar. Tak pasti lagi samada nak ambik yang lebih proper atau tak... masalahnya takde photographer yang bertauliah dalam family hahaha. Editing pon main cincai boncai. Lagi pon, tangan Darwisyah masih berbalut. Mungkin kena tunggu lepas bukak plaster tu. Atau biar je tangan dia … Continue reading Family Portrait Aidilfitri 2015

Kering tiada kontang, Sungai Haji Dorani

Apa punya tajuk daaa... Setelah sekian lama merancang akhirnya berkesempatan berjumpa dengan sorang landscape photographer dari kampung kelahiran aku, iaitu abang Fadzly Sham pada hari Ahad lepas (29/03/2015). 28/03/2015 8:34PM Satu sesi meeting telah dilancarkan menggunakan whatsapp berkenaan outing tersebut. Setelah confirm lokasi yang nak dituju, seorang lagi photographer telah dijemput untuk hadir bersama-sama memeriahkan pagi yang … Continue reading Kering tiada kontang, Sungai Haji Dorani

Nostalgia Restoran Terapung, Bagan Sungai Besar

Terletak hanya 500 meter dari rumah di kampung, tempatnya aku selalu melepak masa bujang dulu... iaitu Restoran Terapung, Bagan Sungai Besar. Pernah dikendali oleh kawan bernama Naim, Achun dan keluarganya (sekarang ni tak pasti siapa pemilik baru). Boleh dikatakan hampir setiap malam aku akan melepakkan diri bersama kawan-kawan kat situ. Bila ingat-ingat balik apa yang … Continue reading Nostalgia Restoran Terapung, Bagan Sungai Besar