Tragedi MH370

Ntah kenapa terdetik di hati untuk menulis tentang nahas pesawat MH370 baru2 ini... mungkin sebab aku dapat merasakan kesedihan yang dirasa oleh kaum keluarga dan sahabat handai kepada mangsa2 nahas... atau hanya sekadar untuk dirakam dan dibaca pada masa akan datang... mungkin juga sekadar untuk meluahkan apa yang bermain di dalam otak... tapi tidak sekali … Continue reading Tragedi MH370

Danish – Penyampai Berita Buletin Utama @ Kidzania

http://www.youtube.com/watch?v=pi8cx_9jX-s Cool jugak Kidzania kan? hehehe Masa ni Danish baru berumur 6 tahun dan penyampai berita lagi seorang tu darjah 2 (8 tahun)... ok la tu takde la gagap sangat membaca... kan? hahaha Kejadian ni berlaku ketika sekolah Danish membuat satu rombongan sambil belajar ke Kidzania Kuala Lumpur... tak pasti berapa banyak aktiviti dia buat … Continue reading Danish – Penyampai Berita Buletin Utama @ Kidzania

Outing – Night macro

Dengan setup ala2 poyo yang aku ada (2014/01/29/my-macro-rig-setakat-29012014/), sekali lagi aku melangkah setapak ke hadapan dengan meng"organize" satu sesi outing night macro bergabung dengan rakan dari group Kami Geng Lipas (Awang Jerry, A-Mie, Faisal Ismail, Saya Serin)... Kali ini lokasinya masih di Hutan Pendidikan Bukit Gasing. Fuh! memang bersemangat sungguh... Dari apa yang aku survey … Continue reading Outing – Night macro