Melawat rama-rama dan En. Zainul

Sepanjang hidup di KL ni, tak pernah lagi menjejakkan kaki ke Taman Rama-Rama Kuala Lumpur. Memandangkan cuaca tak berapa cantik kebelakangan ni untuk bersunrise mahupun bersunset, maka rancangan terkejut telah dibuat untuk pergi melawat rama-rama di sana. As usual bila DDD tau nak pergi jalan-jalan, maka excited la mereka lebih-lebih lagi bila bagitau nak pergi taman tengok … Continue reading Melawat rama-rama dan En. Zainul

Street photography at night, Kuala Lumpur

Kali keduanya aku menjejakkan kaki ke Kuala Lumpur untuk tujuan street photography di waktu malam. Kali ni bersama dengan 2 orang kawan iaitu abang Ezry dan Shin Mutalib. Lokasi yang dipilih adalah di sekitar Pavilion Kuala Lumpur kerana mudah untuk diakses dan tumpuan utama pelancong. Cuma sedikit kesilapan yang dilakukan ialah aku telah memandu kereta untuk … Continue reading Street photography at night, Kuala Lumpur

Outing pertama tahun 2015

Alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan ber"outing" bersama kawan-kawan hari ni untuk merakamkan gambar sunset di sekitar KLCC. Ini bermakna dah dua kali shoot scenery hari ni, sunrise di Putrajaya dan sunset di KL hehehe. Untuk tahun 2015, ni adalah sesi outing yang pertama dan juga port yang belum pernah aku jejak lagi iaitu tempat parking kereta bertingkat … Continue reading Outing pertama tahun 2015

Berembun di Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Alhamdulillah, hari  ini aku berkesempatan untuk merakamkan sedikit suasana awal pagi di sekitar bandaraya Kuala Lumpur. Gara2 tidak boleh tidur, aku telah memberanikan diri untuk keluar ke bandar menaiki motor dengan berbekalkan 35mm ku. Walaupon aku tau agak berisiko outing street photography seorang diri, aku ambil semua itu sebagai satu cabaran … Continue reading Berembun di Kuala Lumpur