Dinner @ Ana Ikan Bakar Petai

Malam ni Abah bawak Mama (Mama yang ajak) dan DDD makan di restoran Ana Ikan Bakar Petai, dekat seksyen 16 Bandar Baru Bangi. First time singgah sini walaupon dah lama duduk Putrajaya dan selalu ke Bandar Baru Bangi.

Dari segi lokasi, suasana, parking dan layanan agak memuaskan. Walaupon tempat meja penuh dan sesak dengan orang, makanan dan minuman masih boleh dihidangkan dengan agak cepat. Mungkin sebab pekerja yang ramai.

Dari segi rasa, hmmm… boleh dikatakan sedap dan unik. First time makan ikan yang dibakar dengan sambal petai! Sup kosongnya pon sedap hehehe…

Harga? Ni menu yang kami order, cuba kira-kira ye 🙂

  1. Ikan jenahak bakar petai 1 ekor saiz sederhana, lebih kurang 1kg kot…
  2. Nasi goreng pataya 3
  3. Nasi putih 2
  4. Kailan ikan masin untuk 2 orang
  5. Telur dadar untuk 2 orang
  6. Milo tabur 1
  7. Sirap bandung 2
  8. Teh O limau suam 1
  9. Nescafe O ais 1

Semua ni berharga RM79 (ikan jenahak tu RM37). Murah? Mahal? Tak kisah lah, janji boleh bersama family dan layan ikan bakar sekali sekala 🙂

Flickr Album 72157659640769735

So, kalau nak cuba restoran ni aku galakkan sangat. Ni lokasinya…

https://www.google.com/maps/dir//Restoran+Ana+Ikan+Bakar+Petai,+Lot+29991,+Persiaran+Kemajuan,+(Bersebelahan+Balai+Bomba+BB+Bangi),+43650+Bandar+Baru+Bangi,+Selangor/@2.936387,101.762741,17z/data=!4m12!1m3!3m2!1s0x31cdc9729a6fb355:0x3d6a956fdbb60318!2sRestoran+Ana+Ikan+Bakar+Petai!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x31cdc9729a6fb355:0x3d6a956fdbb60318!2m2!1d101.762741!2d2.936387

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.