KITA BERHUTANG KEPADA ANAK-ANAK KITA

Penulisan di bawah adalah dari perkongsian di media sosial dan telah aku simpan buat sekian lama. Malah aku simpan juga di dalam kalendar dan akan terpampang di telefon setiap hari, untuk mengingatkan diri sendiri. Pasti ramai yang pernah membacanya. Untuk tidak terus padam di ingatan, aku simpan juga di blog ini. Selamat membaca... Kita selalu … Continue reading KITA BERHUTANG KEPADA ANAK-ANAK KITA

Fix or use KLWP background on lock screen

My phone: S7 Edge (Exynos) Android Nougat Issue: Applied KLWP preset does not reflect the lock screen background. Solution: Download this live wallpaper chooser. Run the installed app and apply live wallpaper for Home and Lock screen at once. Uninstall the live wallpaper chooser. Restart phone. Apply the KLWP again. Notes: Not sure whether this the … Continue reading Fix or use KLWP background on lock screen

Family Day Out: SEA Games 2017 Closing Ceremony, MERDEKA!

Kalau diberi peluang sekali lagi akan datang, tak nak pegi dah... PENAT! 😀 Anyway, pengalaman yang sangat seronok walau pon memenatkan. Lebih-lebih lagi DDD yang first time pergi ke Stadium Bukit Jalil. Abah pon tak sangka dapat jugak peluang macam ni. Video ni masa dah keluar stadium nak balik. Nasib baik Abah ajak keluar awal, dapat la tengok … Continue reading Family Day Out: SEA Games 2017 Closing Ceremony, MERDEKA!

MacroDroid Game Mode

The idea to create this macro/automation (with MacroDroid) is to reduce the power/sources consumption while my kids holding my phone... for games. Starting to higher performance, reduce to lowest performance and finally kill all the gaming apps. My phone spec: Samsung Galaxy S7 Edge Decent UltraLite 3.0 MacroDroid Rooted with TWRP SuperSU Notorious kernel Spectrum (kernel tool) … Continue reading MacroDroid Game Mode