Olympus PEN-F M.Zuiko ED 300mm f4.0 IS PRO – Touched!

Touch & Try, satu lagi event menarik yang dikendalikan oleh team Olympus Malaysia. Kali ni, semua peserta diperkenalkan dan diberi peluang mencuba 2 produk terbaru mereka iaitu Olympus PEN-F M.Zuiko ED 300mm f4.0 IS PRO Lens. Ini adalah sejenis event yang pertama kali Abah pernah join sepanjang melibatkan diri dalam bidang photography (mungkin yang lain ada … Continue reading Olympus PEN-F M.Zuiko ED 300mm f4.0 IS PRO – Touched!

Gejobos kenduri, konon…

gejobos

Gejobos... dah lama tak dengar perkataan tu kan? Cuba cari di Wiki tak jumpa pulak. Basically, gejobos sinonim dengan majlis-majlis besar dan kebiasaannya majlis perkahwinan. Ianya adalah satu aktiviti bergotong-royong atau beramai-ramai di kalangan jiran tetangga dalam menjayakan satu-satu majlis. Bermula dari persediaan majlis, memasak, pemasangan khemah, hidangan, termasuklah membasuh pinggan dan periuk kawah. Pandai-pandai je buat definisi sendiri 😛 19/03/2016, jiran … Continue reading Gejobos kenduri, konon…