Family Day Out: SEA Games 2017 Closing Ceremony, MERDEKA!

Kalau diberi peluang sekali lagi akan datang, tak nak pegi dah... PENAT!Ā šŸ˜€ Anyway, pengalaman yang sangat seronok walau pon memenatkan. Lebih-lebih lagi DDD yang first time pergi ke Stadium Bukit Jalil. Abah pon tak sangkaĀ dapat jugak peluang macam ni. Video ni masa dah keluar stadium nak balik. Nasib baik Abah ajakĀ keluar awal, dapat la tengok … Continue reading Family Day Out: SEA Games 2017 Closing Ceremony, MERDEKA!

Harapan Ramadhan

Sempena kedatangan bulan yang mulia, bulan Ramadhan, saje Abah nakĀ post satu lagu kegemaran iaituĀ Harapan Ramadhan (Raihan feat. Man Bai). https://www.youtube.com/watch?v=RaeS-DDl6Qw Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat ku lalui Dengan sempurna Selangkah demi selangkah Setahun sudah pun berlalu Masa yang pantas berlalu Hingga tak terasa ku berada Di bulan Ramadhan semula Puasa satu … Continue reading Harapan Ramadhan

Mentarang Oh Mentarang

Nenek DDD datang bertandang Nenek tengok dokumentari makan mentarang Nenek ajak makan mentarang Balik kampung singgah warungĀ mentarang Diorang pon pasang dokumentari mentarang Kami order mentarang Lepas makan mentarang Abah keluarkan wang RM61** untuk 6 orang https://www.youtube.com/watch?v=y2K_96d7hVM ** Mentarang bakar RM18 Mentarang masak lemak RM20 Nasi putih x2 RM3 Nasi goreng mentarang x2 RM11 Teh ais … Continue reading Mentarang Oh Mentarang

Belon panas yang tak berapa panas

Seperti tahun-tahun yang lepas, keluar rumah seawal pagi lepas subuh semata-mata nak dapatkanĀ tempat untuk parking kereta. Sesampainya di lokasi, rasa pelik tetiba datang. Eh, kenapa lengang je ni? Berenti tepi jalan kejap, tanya pakcik Google. Ooo... rupa-rupanya dah pindah lokasi ke KL huhuhu. Takde la rezeki DDD nak tengok belon panas tahun ni... jom lah … Continue reading Belon panas yang tak berapa panas