Masjid Putra – In Black And White

Hari ni berkesempatan ambil gambar sunrise depan Masjid Putra. Mulanya takde terniat pon nak keluar ambil gambar, cuma cadang nak beli sarapan macam biasa. Tapi bila memandangkan cuaca pagi yang cantik, maka tercapailah tripod di dalam bonet kereta. Sampai di lokasi, shoot la sorang-sorang. Ada la perasan sorang dua yang dah ada terpacak dekat situ, tapi takde … Continue reading Masjid Putra – In Black And White

Kering tiada kontang, Sungai Haji Dorani

Apa punya tajuk daaa... Setelah sekian lama merancang akhirnya berkesempatan berjumpa dengan sorang landscape photographer dari kampung kelahiran aku, iaitu abang Fadzly Sham pada hari Ahad lepas (29/03/2015). 28/03/2015 8:34PM Satu sesi meeting telah dilancarkan menggunakan whatsapp berkenaan outing tersebut. Setelah confirm lokasi yang nak dituju, seorang lagi photographer telah dijemput untuk hadir bersama-sama memeriahkan pagi yang … Continue reading Kering tiada kontang, Sungai Haji Dorani

Putrajaya – Menghayati udara pagi di Precinct 10

Dah lama usha tempat ni, akhirnya aku jejakkan juga kaki ke sini bersama kamera-cap-ayam ku. Lokasi di Precinct 10 Putrajaya, tak ramai yang tahu ada tempat untuk orang awam beriadah di sini. Sesuai untuk melakukan senaman ringan seperti jogging dan stretching. Walaupon cuaca kurang memuaskan pagi ni, tapi dengan pemandangan yang indah dan udara yang nyaman cukup … Continue reading Putrajaya – Menghayati udara pagi di Precinct 10