Street Photography, Bangladesh

TekalahĀ sendiri kenapa aku letak Bangladesh šŸ˜› Dah lama tak outing street photography... Nak dijadikan cerita, semalam aku telah dijemput secara rahsia oleh seorang kawan untuk join dia outing di sekitar Kuala Lumpur (dah dapat teka?). Ok jugak tu, dah lama tunggu jemputan. So, reply message dia "Insya Allah" hehehe. Lepas beli sarapan untuk wife dan … Continue reading Street Photography, Bangladesh

Street Photography Composition Lesson – by Eric Kim

Terjumpa URL ni masa buatĀ carian di Google,Ā berkenaan "street photography composition lesson". Artikel ditulis oleh Eric Kim. Composition Lesson #1: Triangles Composition Lesson #2: Figure-to-ground Composition Lesson #3: Diagonals Composition Lesson #4: Leading Lines Composition Lesson #5: Depth Composition Lesson #6: Framing Composition Lesson #7: Perspective Composition Lesson #8: Curves Composition Lesson #9: Self-Portraits Composition Lesson … Continue reading Street Photography Composition Lesson – by Eric Kim

Street photography at night, Kuala Lumpur

Kali keduanya aku menjejakkan kaki ke Kuala Lumpur untukĀ tujuan street photography di waktu malam. Kali ni bersama dengan 2 orang kawan iaitu abang Ezry dan Shin Mutalib. Lokasi yang dipilih adalah di sekitar Pavilion Kuala Lumpur kerana mudah untuk diakses dan tumpuan utama pelancong. Cuma sedikit kesilapan yang dilakukan ialah aku telah memandu kereta untuk … Continue reading Street photography at night, Kuala Lumpur

Berembun di Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Alhamdulillah, hari Ā ini aku berkesempatan untuk merakamkan sedikit suasana awal pagi di sekitar bandaraya Kuala Lumpur. Gara2 tidak boleh tidur, aku telah memberanikan diri untuk keluar ke bandar menaiki motor dengan berbekalkan 35mm ku. Walaupon aku tau agak berisiko outing street photography seorang diri, aku ambil semua itu sebagai satu cabaran … Continue reading Berembun di Kuala Lumpur