Darwisyah, 1st Day at new school Al-Baghdadi

Alhamdulillah, selesai sudah taklimat bagi sesi persekolahan murid baru tahun 2016 di Al-Baghdadi Precint 8. As expected, Darwisyah tak ada apa-apa masalah bila hadir dan masuk ke kelas baru. In fact, sejak bagitau Darwisyah memang dah excited sangat ūüôā Mula-mulanya Abah hantar Darwisyah sorang, tapi Mama datang kemudian sebab nak tengok suasana sekolah baru. Bertambah … Continue reading Darwisyah, 1st Day at new school Al-Baghdadi

Masjid Putra – In Black And White

Hari ni berkesempatan ambil gambar sunrise depan Masjid Putra.¬†Mulanya takde terniat pon nak keluar ambil gambar, cuma cadang nak beli sarapan macam biasa. Tapi bila memandangkan cuaca pagi yang cantik, maka tercapailah tripod di dalam bonet kereta. Sampai di lokasi, shoot la sorang-sorang. Ada la perasan¬†sorang dua yang dah ada terpacak dekat situ, tapi takde … Continue reading Masjid Putra – In Black And White

E-M5 Mark II Live Composite (LIVECOMP)

Hampir setahun memiliki kamera ni, baru berkesempatan mencuba satu feature¬†menarik iaitu Live Composite. Sebelum terangkan lebih lanjut, boleh tonton ni untuk sedikit penjelasan tambahan dan contoh: https://www.youtube.com/watch?v=N-8fm_3c5q0 https://www.youtube.com/watch?v=C0SIICH9_5U   Ini hasil cubaan malam tadi...¬†nampak tak berapa elok sebab first time cuba hehehe... Ini apa yang aku faham tentang feature Live Composite (LIVECOMP) Gambar pertama yang … Continue reading E-M5 Mark II Live Composite (LIVECOMP)

Berpagian 1 Zulkaedah

1 Zulkaedah, 1 hari jugalah Syawal telah berlalu. Kebetulan pula hari Ahad, pagi yang baik untuk melepaskan tekanan dan lelah. Alhamdulillah pagi ni dapat pergi ke satu lokasi yang boleh dikatakan baru, sesuai untuk merakamkan gambar sunrise dan sunset di sekitar Putrajaya. Mungkin tidak secantik di tempat-tempat tumpuan yang lain, tapi tetap dapat menyegarkan mata. Better view @ https://www.flickr.com/photos/Darwisy/19987733984/