Family Day Out, Bukit Gasing > Rojak+Cendol SS15

Alhamdulillah, masih dipanjangkan umur dan diberi peluang untuk bersama family sekali lagi. Masih tak hilang penat semalam, hari ni tambah lagi penat dengan family outing ke Hutan Pendidikan Bukit Gasing. Dah lama rasanya tak ke sini, last sekali mungkin bulan Mac tahun 2014. Memandangkan dah cliche bawak family ke tempat-tempat riadah sekitar lembah kelang, hari ni bawak … Continue reading Family Day Out, Bukit Gasing > Rojak+Cendol SS15

Plaza Pudu > Kampung Baru > Masjid Negara > Taman Botani KL > PICC > Doraemon

Hari yang meletihkan, tapi puas sebab dapat bawak family jalan-jalan. Keluar dari rumah lebih kurang pukul 12 tengah hari, menuju ke Plaza Pudu nak beli lens adapter. Lepas tu terus ke Kampung Baru nak makan kat kedai minang, tapi tutup... last-last makan kat pintu gerbang. Memori hehehe... Lepas makan, pergi ke Masjid Negara singgah solat … Continue reading Plaza Pudu > Kampung Baru > Masjid Negara > Taman Botani KL > PICC > Doraemon

Family Day Out, Pasir Panjang ~ Sungai Nibong

28/03/2015 Dah lama rasanya tak bawak DDD dengan Mama pegi jalan-jalan kat bendang. Since hari ni ada nak ke Pasir Panjang, so bawak la diorang sekali. Lepas urusan kat Pasir Panjang, drive kereta ke kawasan bendang tengok kehijauan sawah padi. Sambil-sambil tu berhenti tepi jalan untuk menikmati suasana nyaman kampung dan snap beberapa keping gambar. Lepas pusing bendang, … Continue reading Family Day Out, Pasir Panjang ~ Sungai Nibong