DIY project – hairy Dracula robot

I should have take few┬áphotos before the project started, never thought it will success ­čśÇ Due to empty-idea brain and short of stuff, the project took about 1 hour plus... as I remember. But never mind, as long it's successfully completed ­čÖé So here it is, the hairy-dracula-robot (blame Mama for this name hahaha)

Teknik gambar resolusi tinggi (High Resolution Image)

Hari ni takde banyak keje sangat, maklumlah baru lepas cuti tahun baru cina. Tunggu punya tunggu, tak ada email yang masuk... so aku pon menggatal tangan untuk mencuba satu teknik yang dipanggil High Resolution Image (ni semua pengaruh OM-D EM-5 Mark II) Terjumpa tutorial ni dari Petapixel, maka aku pon cuba lah sebab dia kata … Continue reading Teknik gambar resolusi tinggi (High Resolution Image)

DIY Cat playground that 7 year old kid can do

2┬áreason kenapa aku tulis artikel ni... 1) Buntu sebab┬átakde artikel nak tulis 2) Idea yang agak bernas dan boleh dikongsi kepada pembela┬ákucing AMARAN: DIY┬ácat playground ini akan┬ámenjadikan ruang tamu anda bersepah HAHAHAHA! Anyway, idea DIY cat playground ni telah terlintas difikiran anak aku (Danish) dan dibina┬áoleh dia┬ásambil dibantu oleh abangnya (Darwisy) dan adik (Darwisyah). Caranya … Continue reading DIY Cat playground that 7 year old kid can do

Kamu buat sendiri (DIY) – tapak lampu dinding

To be honest, aku tak berapa pasti apa nak panggil menatang ni. Secara amnya, ianya adalah pemegang atau tapak untuk meletakkan lampu tidur. Di mana aku akan meletakkan lampu diatasnya, di dinding. Arrgghh... pening! ­čśÇ Memandangkan tapak yang lama dah hancur, sebab kualiti material yang sangat tidak kukuh (iaitu kotak) maka tercetus la idea yang … Continue reading Kamu buat sendiri (DIY) – tapak lampu dinding

Sambungan projek DIY, jam tangan Mama pulak

Sekadar mencuba projek DIY seperti yang sebelum ni (http://hilmanali.com/projek-diy-ambil-gambar-produk-guna-lampu-telefon-bimbit/), dengan menjadikan jam tangan mama sebagai subjek ­čśŤ Here is the setup: Ok, unfortunately I've lost the setup photo ­čÖü Similar┬áto my previous setup,┬áthe only different was the hand-watch and I hanged it on a mini torch light... imagine that ­čÖé