Darwisyah, chickenpox Day-7 & 4th Birthday

Genap seminggu Darwisyah kena demam chickenpox, Alhamdulillah dah semakin sihat dan ruam-ruam pon dah berkurangan dan semakin kering. Tapi still dalam medication antiviral untuk pastikan Darwisyah betul-betul sihat. Hari ni jugak genaplah Darwisyah berumur 4 tahun... Abah dan Mama bersyukur dikurniakan anak perempuan yang comel dan bijak. Semakin meningkat umur, semakin pandailah Darwisyah berkata-kata (dalam … Continue reading Darwisyah, chickenpox Day-7 & 4th Birthday

Darwisyah chickenpox Day-4

Hari ni Abah terpaksa ambik cuti sebab banyak kerja rumah terbengkalai... sambil-sambil tu boleh tolong tengok-tengok Darwisyah dan Mama pon boleh sambung kerja-kerja rumah yang terbengkalai hehehe... Nak keluar rumah tak boleh, so DDD main je la kat dalam rumah... termasuk la bercucuk tanam 😛

Darwisyah, Parents Day Taska Ayu Manja 2015

Hari ni Darwisyah buat persembahan masa sambutan Parents Day, dekat Taska Ayu Manja. Tapi Abah tak dapat datang sebab kerja dan jauh... tapi ada surprise untuk Darwisyah... Mama datang saksikan Darwisyah buat persembahan yeeeaaaayyyy!!! Kebetulan Mama baru balik dari kursus 3 hari, terus singgah taska nak tengok Darwisyah buat persembahan. Mama kata Darwisyah terkejut bila … Continue reading Darwisyah, Parents Day Taska Ayu Manja 2015

Birthday dinner

Seperti yang Abah dan Mama janjikan, malam ni bawak DDD pergi celebrate birthday dinner yang sederhana di Secret Recipe, Putrajaya. Insya Allah kalau ada rezeki nanti Abah dan Mama akan celebrate Darwisy dan Darwisyah punya birthday pulak... yang tu mungkin Mama punya turn 🙂 Flickr Album 72157659635427725 https://www.flickr.com/photos/hilmanali/sets/72157659635427725

9, 7 & 4

Pejam celik pejam celik, umur Danish dah mencecah 7 tahun hari ni (15hb Mei 2015). Darwisy pulak 9 tahun (30hb Mei 2015) dan Darwisyah 4 tahun (6hb Jun 2015). Cepatnya masa berlalu, terasa rindu saat anak-anak Abah kecik dulu. Tapi apa daya, itu semua dah lumrah kehidupan... Alhamdulillah, walau pon masa berlalu pantas... Abah dan Mama bersyukur … Continue reading 9, 7 & 4

Dari pertandingan mewarna, ke IOI City Mall

Malam tadi balik lewat dari down-town The Mines, sampai rumah main tembak-tembak, cukup ke tidur esok pagi nak bangun awal? huhuhu Alhamdulillah, dapat juga Darwisyah join pertandingan mewarna walaupon organizer dah announce pertandingan sudah bermula (lambat sampai hahaha) Darwisyah memang suka melukis dan juga mewarna, mewarna dengan satu jenis warna hehehe... tak kira lah bagi … Continue reading Dari pertandingan mewarna, ke IOI City Mall

Darwisyah – Audiology test

Pagi tadi aku dan mama telah pergi ke Hospital Putrajaya untuk membawa Darwisyah ke temujanji audiology. Rasanya belum penah cerita lagi pasal masalah gegendang telinga berlubang. Agak lama jugak gegendang telinganya nak sembuh... berbulan-bulan. Asal nak elok je, berlubang balik sebab selsema. So dalam tempoh nak sembuh tu, kami kena jaga Darwisyah betul2. Tak boleh … Continue reading Darwisyah – Audiology test