Seminggu selepas khatan

Alhamdulillah, seminggu sudah berlalu lepas Darwisy dan Danish khatan. Hari ni Abah Mama bawak DDD keluar jalan-jalan kejap. As usual, sarapan sama-sama di kedai mamak. Lama sangat tak jumpa roti canai dengan tosei kot, sampai habis Darwisy Danish makan... satu rekod baru hehehe. Setakat ni Alhamdulillah, takde apa-apa yang tak diingini berlaku. Mungkin sebab Abah dan … Continue reading Seminggu selepas khatan

Darwisy Danish berkhatan

Alhamdulillah... satu lagi peristiwa bersejarah telah terlakar hari ni, di mana Darwisy dan Danish telah selamat berkhatan. Macam tak percaya pon ada, pantas sungguh masa berlalu. Al-Kisah... Sebenarnya dari tahun lepas dah rancang nak hantar Darwisy Danish berkhatan, tapi masa tak berapa mengizinkan. Jadi, Abah dan Mama ambik keputusan untuk daftar Darwisy Danish berkhatan cuti … Continue reading Darwisy Danish berkhatan

Darwisy & Danish 5 tahun kemudian

Darwisy & Danish

Kemas punya kemas (Mama yang kemas bukan Abah hehehe), terjumpa pulak kupiah Darwisy & Danish. Mama tempah dekat kawan 5 tahun lepas (tahun 2010). Masa kupiah tu sampai, Mama ada ambik gambar Darwisy & Danish berdua menggayakan kupiah baru tu. Tiba-tiba, Mama telah mencetuskan satu idea! Snap gambar dengan kupiah yang sama dan posing yang sama. So, inilah hasilnya … Continue reading Darwisy & Danish 5 tahun kemudian

Cable car Langkawi Island, 2009

Hari ni Abah kemas bilik yang bersepah ni... terjumpa satu memory card lama. Saje la pasang dekat card reader, boleh pulak dan masih elok. Sekali tengok kat dalamnya ada banyak gambar-gambar lama... termasuk la video ni. Dirakam tahun 2009 masa naik cable car dekat Pulau Langkawi. Darwisy dengan Danish kecik lagi dan comel hehehe... https://www.youtube.com/watch?v=AqZcvHZdtNA