Syuruk di Putrajaya, 2014-11-15

Alhamdulillah, setelah sekian lama tidak menekan shutter kamera… akhirnya dapat juga hari ni… macam lama sangat je hehehe.

Anyway, scene ni dirakam pada pagi Sabtu secara tidak dirancang. Mungkin sebab sudah sekian lama dilanda cuaca yang kurang bagus dan berjerebu, tak terdetik nak set outing ke mana-mana.

Tapi pagi ni bila tengok di tingkap nampak bintang-bintang berkerlipan… maka aku dengan terburu-buru menyapu jem kaya ke atas 2 keping roti dan terus meluru ke kereta. Setibanya di lokasi seberang Masjid Putra, maka ternampaklah satu kelibat sedang membelek-belek kamera. Setelah diamati, rupa-rupanya beliau adalah sahabat sehobi yang datang dari Kajang seorang diri… ada juga lah teman nak berborak hehehe.

Salah satu gambar yang dapat dirakam pagi ini (mungkin satu je kot huhuhu). Gambar disunting menggunakan teknik digital blending dari 3 exposures, Adobe Camera Raw dan Photoshop CC.

Leave a Reply