Sunrise pertama tahun 2015

Jam 6:30 pagi tengok kat tingkap, cuaca macam tak best. So takde lah rasa macam nak shoot sunrise sangat. Buat dek makan ringan-ringan, minum-minum, check facebook. Pegi ke dapur nak letak cawan, jengok la sekali lagi kat tingkap. Umang aih!!! Macam cantik je? Macam cantik je? Terus amik seluar track, check camera, SD card, bateri semua cukup… terus keluar rumah start motor. Tapi tak tau nak tuju ke mana hahahaha.

Dalam keadaan kelam kabut tu terus terlintas nak pegi Precinct 10, port jetty kat tepi tasik tu. Ah lantak lah, baru pegi sana 2 minggu lepas hari ni repeat 😀

Sampai kat lokasi lebih kurang jam 7:10 pagi, nasib baik la waktu syuruk dah lewat sikit. Dapat la relek kejap. Tengah nak keluarkan camera dari beg, nampak pulak awan tengah terbakar warna merah ala pink gitu… adoiiii lagi sekali la kelam kabut nak shoot moment tu. Alhamdulillah dapat la 2 3 frame yang ada warna merah tu hehehe.

Memandangkan cuaca pagi tadi sangat ohsem, aku stay sampai matahari betul-betul nampak. Tapi macam biasa lah, dalam banyak-banyak shot yang dapat… 1 2 je yang lulus piawaian hahaha.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.