Singgah sebentar di Wetland, Putrajaya.

Dah lama rasanya tak ke Taman Tasik Wetland Putrajaya ni, semenjak asik kena halau dengan pak guard 🙂

Tapi baru2 ni ada kawan bagitau yang pak guard kat situ dah tak kacau kalau nak ambil gambar sampai lepas pukul 7 malam, so aku buat keputusan untuk menjenguk dan memastikan samada kenyataan itu benar atau sebaliknya.

Last minute planning, balik kerja sampai ke rumah lebih kurang jam 6:30 petang terus sambar kamera dan tripod. Sampai ke lokasi pon tak masuk entrance gate, parking motor kat tepi jalan besar dan turun tangga terus ke titi. Setibanya di port nak pacak tripod, baru teringat yang kawasan tu memang banyak unggas-macam-nyamuk-tapi-bukan-nyamuk. Dengan rasa sedikit kesal, aku teruskan memacak tripod dan menunggu perubahan cuaca sunset.

Alhamdulillah, cuaca tidaklah mengecewakan… cuma mungkin dari segi composition yang agak terbabas huhuhu.

As usual, 3 exposures at every shot… untuk diproses menggunakan teknik DRI 🙂

Leave a Reply