HyppTV Everywhere WebTV Plug-in

Sekiranya anda mengalami masalah untuk download atau install HyppTV Everywhere WebTV Plug-in, boleh cuba langkah-langkah ini.

Objektif Utama:

  • Untuk menonton rancangan TV di internet browser (Firefox / IE / Chrome) menggunakan khidmat HyppTV Everywhere

Keperluan:

  • Pengguna Unifi
  • Berdaftar di HyppTV Everywhere
  • Menurut penjelasan dari he.help@tm.com.my, plug-in ini tidak boleh digunakan di internet browser Chrome

Masalah:

  • Login di http://hypptv.tm.com.my
  • Disuruh install HyppTV plug-in dengan klik butang OK
  • Tidak boleh download atau install HyppTV plug-in setelah klik butang OK (seperti gambar di bawah)

hypptv everywhere install failed

Solusi:

  1. Download WebTV Plug-in di sini (URL telah diberi oleh he.help@tm.com.my)
  2. Install plug-in tadi (boleh ikuti langkah di User Guide ini bermula 4b. iv)
  3. Setelah selesai, login semula di http://hypptv.tm.com.my
  4. Berkemungkinan, symptom sama akan berlaku jika klik butang OK. Teruskan dengan klik butang Cancel.

P/s:

  • Post ini ditulis setelah kecewa dengan jawapan-jawapan yang diberi di Twitter TMConnects dan direct message
  • Menulis tutorial dalam Bahasa Melayu memang sukar 😀

6 thoughts on “HyppTV Everywhere WebTV Plug-in

  1. tq utk your guidance.sy pun ada masalah yg sama. tm officer pun x tau nak settle kan. tp bila ikut yg awk suruh pun masih x leh juga. tp kalu buka ikut phone, ok jer. ada idea yg lain x utk trouble shoot ni?

    1. Salam Amani, tq sudi singgah blog tak seberapa ni. Setakat tadi saya cuba, dah boleh download plugin tu immediately.

      Sebelum ni boleh tonton di web browser, tapi ni macam dah tak boleh. Dah cuba dekat Firefox dan Chrome dua2 tak jalan hmmm…

      Sorry to say, saya tak dapat fikir solution buat masa ni. Option yang ada mungkin guna Hypptv Everywhere di Android phone huhuhu…

  2. Salam Amani,

    Terima kasih atas panduan yg diberikan…saya berjaya guna HyppTV Everywhere setelah download plug-in melalui link yg diberikan.. (install melalui Troubleshoot compatibility)

    OS: Windows 8.1 (64 bit)
    Browser: Internet Explorer 11

    Hampir2 buntu sebelum ni.

  3. saya berjaya play hypptv everywhere di laptop
    windows 10
    chrome browser

    caranya –
    1, install plugin tv di Internet Explorer macam biasa
    2. Open Chrome (yang tiada chrome boleh download)
    3. Install IE tab for Chrome (Chrome Extension)
    4. Open Hypptv di IE tab … selamat mencuba

Leave a Reply