Projek DIY Fotografi produk

Hari minggu ni Abah ajak DDD jadi pembantu untuk fotografi produk kecantikan Mama,¬†Effenzee Myracle Lotion. Tugasan mereka adalah cuci batu, bawak besen, isi air dan campak lotion Mama dalam air ūüėÄ Walaupon tak berapa faham apa yang Abah nak buat, tapi tetap komited dan berdedikasi dalam menjalankan tugasan yang diberi. Dan inilah antara hasilnya hehehe... … Continue reading Projek DIY Fotografi produk

Fotografi Jalanan, Pasar Karat – Masjid India

Lokasi outing fotografi jalanan kali ini adalah di¬†Pasar Karat dan Masjid India, bersama seorang sahabat.¬†Jujurnya, setelah hampir 20¬†tahun tinggal di Lembah Kelang, ini adalah kali pertama aku akan menjejakkan kaki di lokasi tersebut. Sekitar jam 9 pagi, kami tiba¬†di lokasi yang pertama (sekitar Petaling Street).¬†Dalam perjalanan¬†menuju ke lorong masuk Pasar Karat, kelihatan seorang lelaki India … Continue reading Fotografi Jalanan, Pasar Karat – Masjid India

Jerami Padi, Sungai Besar

Habis shoot budak-budak main Bola Sepak Bendang, aku ke kawasan seberang untuk¬†ambil gambar jerami padi dan sunset. Al-kisahnya, kelmarin (Jumaat)¬†dah ke sini. Tapi tak ada shoot gambar secara serius sebab banyak urusan dan saja nak jumpa kawan (Fadzly & Syafiq) yang nak shoot di situ. Kebetulan pulak rupanya ada kawan-kawan lain¬†yang datang dari jauh. So, … Continue reading Jerami Padi, Sungai Besar

Bola Sepak Bendang

Dah lama rasanya tak¬†menembak gambar¬†street. Semalam¬†berkesempatan join budak-budak kampung bermain bola sepak bendang. Bendang?? To be honest, zaman kanak-kanak aku pon tak sehebat diorang ni. Paling kuat pon pergi berkubang, menggagau, panggang ubi, panjat pokok kelapa, memancing dekat bendang. Rasa macam rugi pulak takde pengalaman macam ni ūüôā Anyway, apa yang aku nampak dari aktiviti … Continue reading Bola Sepak Bendang