“Gadget” baru Mama, Philips PerfectCare Aqua Steam GC8616/30

Fuh! baca tajuk macam betul gadget je hahaha... Apa benda "Philips PerfectCare Aqua Steam GC8616/30" ni? Haaa... ianya adalah satu alat yang boleh menyeterika baju dan seluar dengan mudah dan cepat (iron daaa). Yang penting, kurang memenatkan... kenapa kurang penat? Sebab iron ni akan blow steam dengan kuat dan membolehkan kita tidak perlu menekan dengan … Continue reading “Gadget” baru Mama, Philips PerfectCare Aqua Steam GC8616/30

9, 7 & 4

Pejam celik pejam celik, umur Danish dah mencecah 7 tahun hari ni (15hb Mei 2015). Darwisy pulak 9 tahun (30hb Mei 2015) dan Darwisyah 4 tahun (6hb Jun 2015). Cepatnya masa berlalu, terasa rindu saat anak-anak Abah kecik dulu. Tapi apa daya, itu semua dah lumrah kehidupan... Alhamdulillah, walau pon masa berlalu pantas... Abah dan Mama bersyukur … Continue reading 9, 7 & 4

Ku sangkakan slipped disc, rupanya tergeliat

Tak pasti ada persamaan atau tak antara slipped disc dengan tergeliat, tapi yang pasti menyakitkan dan pertama kalinya merasa sakit yang amat. Kejadian berlaku semalam di Bangi Gateway masa nak balik ke rumah. Dah dalam kereta, tiba2 Darwisy cakap pintunya tak ketat. Abah pon nak keluar dari kereta nak ketatkan pintu belakang. Masa bangun nak … Continue reading Ku sangkakan slipped disc, rupanya tergeliat

MAKLUMAN

MAKLUMAN Kami daripada pihak penyelenggaraan KEP TEKNIKAL SDN BHD ingin meminta kerjasama pihak tuan/puan yang menghuni di unit kuarters Blok ** tingkat ** unit **. Untuk pengetahuan pihak tuan/puan terdapat kebocoran pada siling rumah bawah Blok ** tingkat ** unit **. Jadi pihak kami meminta kerjasama tuan/puan untuk menghubungi pejabat kami bagi menetapkan tarikh temujanji … Continue reading MAKLUMAN

the 3rd

mari menaip lagi 🙂 syukur Alhamdulillah, pada tahun 2010 yang lepas kami telah dikejutkan dengan beberapa berita gembira. antaranya... tak lama lagi kami akan menerima seorang lagi ahli keluarga yang baru 🙂 Insya Allah... my wife is now a teacher 🙂 nak dijadikan cerita... pada satu malam tu, aku dan famili pegi kuar jalan2 sambil … Continue reading the 3rd