Family Day Out: SEA Games 2017 Closing Ceremony, MERDEKA!

Kalau diberi peluang sekali lagi akan datang, tak nak pegi dah... PENAT!Ā šŸ˜€ Anyway, pengalaman yang sangat seronok walau pon memenatkan. Lebih-lebih lagi DDD yang first time pergi ke Stadium Bukit Jalil. Abah pon tak sangkaĀ dapat jugak peluang macam ni. Video ni masa dah keluar stadium nak balik. Nasib baik Abah ajakĀ keluar awal, dapat la tengok … Continue reading Family Day Out: SEA Games 2017 Closing Ceremony, MERDEKA!

Gambar Hari Raya Aidilfitri 2017

Hari Raya Aidilfitri 2017

Alhamdulillah, sekali lagi dapat menyambut Hari Raya Aidilfitri. Seperti biasa, takde tempat kampung halaman lain nakĀ bercuti selain Sungai Besar šŸ˜› Tahun ni, Darwisy dan Danish sekali lagi dapat berpuasa penuh. Darwisyah pulak dapat 1 hari je. Takpe lah, baru 6 tahun dan sekurang-kurangnya ada juga mencuba hehehe. Sememangnya Abah ambil gambar DDD dan yang lain … Continue reading Gambar Hari Raya Aidilfitri 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017 (1438H)

Salam Aidilfitri

Syukur Alhamdulillah, dipanjangkan umur bertemu Ramadhan sekali lagi. Tanpa disedari, sudah pun di penghujungnya. Semoga segala amalan kita di sepanjang sebulan berpuasa dirahmati dan diganjarkan dengan pahala yang berlipat ganda. Menjelangnya bulan Syawal ini,Ā kami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua sanak saudara, rakan taulan dan tidak lupa kepada pembaca blog ini. Di kesempatan … Continue reading Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017 (1438H)

Mentarang Oh Mentarang

Nenek DDD datang bertandang Nenek tengok dokumentari makan mentarang Nenek ajak makan mentarang Balik kampung singgah warungĀ mentarang Diorang pon pasang dokumentari mentarang Kami order mentarang Lepas makan mentarang Abah keluarkan wang RM61** untuk 6 orang https://www.youtube.com/watch?v=y2K_96d7hVM ** Mentarang bakar RM18 Mentarang masak lemak RM20 Nasi putih x2 RM3 Nasi goreng mentarang x2 RM11 Teh ais … Continue reading Mentarang Oh Mentarang

Belon panas yang tak berapa panas

Seperti tahun-tahun yang lepas, keluar rumah seawal pagi lepas subuh semata-mata nak dapatkanĀ tempat untuk parking kereta. Sesampainya di lokasi, rasa pelik tetiba datang. Eh, kenapa lengang je ni? Berenti tepi jalan kejap, tanya pakcik Google. Ooo... rupa-rupanya dah pindah lokasi ke KL huhuhu. Takde la rezeki DDD nak tengok belon panas tahun ni... jom lah … Continue reading Belon panas yang tak berapa panas