DIY Cat playground that 7 year old kid can do

2 reason kenapa aku tulis artikel ni... 1) Buntu sebab takde artikel nak tulis 2) Idea yang agak bernas dan boleh dikongsi kepada pembela kucing AMARAN: DIY cat playground ini akan menjadikan ruang tamu anda bersepah HAHAHAHA! Anyway, idea DIY cat playground ni telah terlintas difikiran anak aku (Danish) dan dibina oleh dia sambil dibantu oleh abangnya (Darwisy) dan adik (Darwisyah). Caranya … Continue reading DIY Cat playground that 7 year old kid can do

Off-camera flash portrait photography, using mobile phones

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca. Projek kali ni telah diilhamkan oleh seorang sahabat bernama Imran Abdul Jabar, founder dan owner Sifoo.com Walau pon aku pernah shoot portrait dengan menggunakan off-camera flash+umbrella, apa yang telah dilakukan oleh beliau membuktikan bahawa tidak semestinya perlu menggunakan peralatan photography yang spesifik fungsinya atau mahal untuk menghasilkan satu gambar portrait … Continue reading Off-camera flash portrait photography, using mobile phones

Kamu buat sendiri (DIY) – tapak lampu dinding

To be honest, aku tak berapa pasti apa nak panggil menatang ni. Secara amnya, ianya adalah pemegang atau tapak untuk meletakkan lampu tidur. Di mana aku akan meletakkan lampu diatasnya, di dinding. Arrgghh... pening! 😀 Memandangkan tapak yang lama dah hancur, sebab kualiti material yang sangat tidak kukuh (iaitu kotak) maka tercetus la idea yang … Continue reading Kamu buat sendiri (DIY) – tapak lampu dinding