Gerhana Matahari Separa (Partial Solar Eclipse) 2016

Kebetulan sekolah Darwisy akan mengadakan aktiviti melihat gerhana matahari (solar eclipse) dengan menggunakan DIY solar eclipse projector. So, malam tadi Abah telah berjaya menghasilkannya... tapi tak tau lah jadi ke tidak. Harap-harap jadi lah 🙂 Memandangkan Abah tak pernah mengambil gambar fenomena gerhana matahari sebelum ni, maka Abah pon bercadang nak snap sekeping dua. Alhamdulillah... hari ini … Continue reading Gerhana Matahari Separa (Partial Solar Eclipse) 2016

New flickr account

Setelah bertungkus lumus selama seminggu, akhirnya proses pengasingan gambar-gambar dari account flickr lama telah berjaya dipindahkan ke account yang baru. Jumlah keseluruhan file di account flickr lama adalah sebanyak 9+++ dan setelah diasingkan hanya tinggal 6++, banyak kan? Huhuhu... Anyway, tujuan mengasingkan gambar ke account baru supaya gambar-gambar family tidak bercampur aduk dengan gambar-gambar komersial (katanya...). Juga, untuk tidak … Continue reading New flickr account

Majlis Jamuan Hari Raya 2015 Masjid Tengku Kelana

Setelah hampir enam tahun berkerja di area Kelana Jaya, ini kali pertama pergi ke Masjid Tengku Kelana untuk meraikan Majlis Jamuan Hari Raya bagi tahun 2015. Pada mulanya tak terpikir jugak nak pergi ke majlis tu, tapi memandangkan restoran bawah office masih tutup bercuti... dan kebetulan ada jamuan... maka tergerak juga lah kaki menuju ke masjid bersama geng-geng … Continue reading Majlis Jamuan Hari Raya 2015 Masjid Tengku Kelana