Birthday Danish yang ke-8

15hb May 2016, genaplah Danish berumur 8 tahun. Dari hari ke hari asyik bercerita pasal birthday dia 🙂

Oleh kerana dah sibuk bertanya, kena la buat sesuatu yang dia suka. Tolong buat kek! Hehehe…

Petang Sabtu Abah ngan Mama bawak diorang pegi Bangi beli bahan-bahan nak buat kek. Tapi entah kenapa kedai tu sesak dengan manusia… mungkin masing-masing nak buat kek jugak kot untuk Hari Guru nanti. Macam biasalah, bila DDD masuk kedai macam ni memang excited… semua bahan yang menarik diorang suruh beli. Lastly suruh dia pilih buah cherry dengan serbuk candy (betul ke?). Makin sesak kedai tu… so, Abah ngan DDD lepak semula dalam kereta, biar Mama uruskan pembelian bahan-bahan hehehe…

Setel je shopping bahan, balik rumah. Dan time tu jugak soalan bertalu-talu ditanya “bila nak buat kek?”… macam-macam diorang ni. Layankan aje lah… setel solat Isya maka bermula lah operasi membancuh. Suka la masing-masing dapat buat kek sendiri 🙂

Dah siap bancuh, tanya pulak “bila nak siap boleh makan?” Hadoiii… Hahaha!

Kacau-kacau memang kesukaan

Tak dapat kacau, tengok pon jadi lah

Bangun pagi sarapan kek birthday yang dah dihias

Insya Allah akan buat yang grand sikit di rumah Mak Ngah DDD nanti… yang ni kira warm-up lah 🙂

One thought on “Birthday Danish yang ke-8

Leave a Reply