Aidil Adha di Putrajaya

Memandangkan Aidil Adha tahun ni jatuh pada hari Khamis dan cuti Abah dah kehabisan, maka DDD tak dapat nak balik kampung nak tengok ibadat korban. Rasanya buat kali yang ke-2 berturut-turut. Tapi takpe lah, baru-baru ni pon nenek dah datang ke rumah Mak Long dan DDD pon dah tidur sana. Lagipon memang kerap balik ke kampung sebab tak berapa jauh. So, oleh kerana tak balik kampung maka Mama telah membuat satu perancangan iaitu… order sup tulang dari Mak Ngah DDD dan menonton movie sepanjang hari hehehe.

Pagi raya tu, Abah bawak Darwisy & Danish pegi solat Aidil Adha di Masjid Besi di Putrajaya. Memang dah rancang sebelum cuti, lagipon bukan senang nak bawak Darwisy & Danish solat sama-sama di masjid.

Lepas je habis solat, cadangnya nak dengar khutbah… tapi tak kesampaian sebab Danish dah tak tahan nak buang air besar huhuhu. Takpe lah, bawak je ke toilet dan lepas tu terus balik rumah.

Sampai rumah, Mama dah siap-siap dengan Darwisyah nak pergi rumah Mak Ngah. As usual, DDD akan over excited hehehe. Abah simple je, bawak hard disk yang berisikan movie-movie terkini hahaha.

Dipendekkan cerita, sampai je rumah Mak Ngah terus menyelap pekena nasi impit dengan rendang. Lepas tu pekena pulak sup tulang MELETOP! Sambil-sambil layan sup, tonton pulak movie dari tengah hari sampai la ke malam hehehe.

Bila malam sudah menjelma, maka balik la ke rumah Putrajaya sebab Abah kena kerja esoknya huhuhu.

Flickr Album 72157659627607575

One thought on “Aidil Adha di Putrajaya

Leave a Reply