Cendol Tempurung Semangkuk, Batang Benar – Nilai

Cendol Tempurung Semangkuk

Cendol tempurung Semangkuk yang sedang hangat diviralkan menjadi destinasi makan tengah hari kali ini. Terletak di Batang Benar, Nilai (Jalan Pajam-Nilai). Bukan satu rekod lunch paling jauh, tapi boleh dikatakan cadangan yang agak susah nak diterima akal hahaha. Sebenarnya Mama dah lama rancang nak ke sini, tak tahan tengok menu makanan dan … Continue reading Cendol Tempurung Semangkuk, Batang Benar – Nilai

Olympus PEN-F M.Zuiko ED 300mm f4.0 IS PRO – Touched!

Touch & Try, satu lagi event menarik yang dikendalikan oleh team Olympus Malaysia. Kali ni, semua peserta diperkenalkan dan diberi peluang mencuba 2 produk terbaru mereka iaitu Olympus PEN-F M.Zuiko ED 300mm f4.0 IS PRO Lens. Ini adalah sejenis event yang pertama kali Abah pernah join sepanjang melibatkan diri dalam bidang … Continue reading Olympus PEN-F M.Zuiko ED 300mm f4.0 IS PRO – Touched!

Gejobos kenduri, konon…

gejobos

Gejobos… dah lama tak dengar perkataan tu kan? Cuba cari di Wiki tak jumpa pulak. Basically, gejobos sinonim dengan majlis-majlis besar dan kebiasaannya majlis perkahwinan. Ianya adalah satu aktiviti bergotong-royong atau beramai-ramai di kalangan jiran tetangga dalam menjayakan satu-satu majlis. Bermula dari persediaan majlis, memasak, pemasangan khemah, hidangan, termasuklah membasuh pinggan dan periuk kawah. Pandai-pandai je buat … Continue reading Gejobos kenduri, konon…