E-M5 Mark II Live Composite (LIVECOMP)

Hampir setahun memiliki kamera ni, baru berkesempatan mencuba satu feature menarik iaitu Live Composite. Sebelum terangkan lebih lanjut, boleh tonton ni untuk sedikit penjelasan tambahan dan contoh: https://www.youtube.com/watch?v=N-8fm_3c5q0 https://www.youtube.com/watch?v=C0SIICH9_5U   Ini hasil cubaan malam tadi... nampak tak berapa elok sebab first time cuba hehehe... Ini apa yang aku faham tentang feature Live Composite (LIVECOMP) Gambar pertama yang … Continue reading E-M5 Mark II Live Composite (LIVECOMP)

Seminggu selepas khatan

Alhamdulillah, seminggu sudah berlalu lepas Darwisy dan Danish khatan. Hari ni Abah Mama bawak DDD keluar jalan-jalan kejap. As usual, sarapan sama-sama di kedai mamak. Lama sangat tak jumpa roti canai dengan tosei kot, sampai habis Darwisy Danish makan... satu rekod baru hehehe. Setakat ni Alhamdulillah, takde apa-apa yang tak diingini berlaku. Mungkin sebab Abah dan … Continue reading Seminggu selepas khatan

Darwisy Danish berkhatan

Alhamdulillah... satu lagi peristiwa bersejarah telah terlakar hari ni, di mana Darwisy dan Danish telah selamat berkhatan. Macam tak percaya pon ada, pantas sungguh masa berlalu. Al-Kisah... Sebenarnya dari tahun lepas dah rancang nak hantar Darwisy Danish berkhatan, tapi masa tak berapa mengizinkan. Jadi, Abah dan Mama ambik keputusan untuk daftar Darwisy Danish berkhatan cuti … Continue reading Darwisy Danish berkhatan

Berterik di Sekinchan

Hari ni balik kampung, berkesempatan jalan-jalan ke kampung jiran iaitu Sekinchan. Kebetulan cuaca semakin pulih dari diselubungi asap jerebu, membuatkan aku berkobar-kobar untuk menikmati pemandangan sawah yang menghijau. Sekinchan adalah satu tempat yang tidak asing dengan tanaman utamanya iaitu padi. Kawasannya yang lapang, tanah yang subur menghijau menjadikan daerah ini tempat yang menarik untuk dilawati terutamanya kaki landscape (untuk shoot sunrise dan … Continue reading Berterik di Sekinchan