Tak sabar nak shoot gambar raya, dengan 50mm

Sepatutnya dah lama angkat lens ni... some say it's "a must have lens for beginner"... tapi dah terlebih gelojoh angkat 35mm awal-awal dulu hehehe. Anyway, original plan bukan nak beli untuk Nikon, tapi untuk kamera keluarga iaitu Olympus 🙂 Jumaat lepas bawak Mama & DDD pegi ke USJ... memula cakap nak berbuka dekat sana... tapi … Continue reading Tak sabar nak shoot gambar raya, dengan 50mm

DIY – Negative film to digital image

Tak berapa pasti term untuk projek kali ni, ada yang kata "negative to positive", "film to digital", "negative film to digital image" dan macam-macam lagi. Apa-apa pon, projek ni berkenaan convert negative film kepada bentuk image digital... sendiri pikir la term yang sesuai hehehe. Straight to the point, barang-barang yang digunakan dalam projek ni: Kamera … Continue reading DIY – Negative film to digital image

Cable car Langkawi Island, 2009

Hari ni Abah kemas bilik yang bersepah ni... terjumpa satu memory card lama. Saje la pasang dekat card reader, boleh pulak dan masih elok. Sekali tengok kat dalamnya ada banyak gambar-gambar lama... termasuk la video ni. Dirakam tahun 2009 masa naik cable car dekat Pulau Langkawi. Darwisy dengan Danish kecik lagi dan comel hehehe... https://www.youtube.com/watch?v=AqZcvHZdtNA