Kering tiada kontang, Sungai Haji Dorani

Apa punya tajuk daaa... Setelah sekian lama merancang akhirnya berkesempatan berjumpa dengan sorang landscape photographer dari kampung kelahiran aku, iaitu abang Fadzly Sham pada hari Ahad lepas (29/03/2015). 28/03/2015 8:34PM Satu sesi meeting telah dilancarkan menggunakan whatsapp berkenaan outing tersebut. Setelah confirm lokasi yang nak dituju, seorang lagi photographer telah dijemput untuk hadir bersama-sama memeriahkan pagi yang … Continue reading Kering tiada kontang, Sungai Haji Dorani

Family Day Out, Pasir Panjang ~ Sungai Nibong

28/03/2015 Dah lama rasanya tak bawak DDD dengan Mama pegi jalan-jalan kat bendang. Since hari ni ada nak ke Pasir Panjang, so bawak la diorang sekali. Lepas urusan kat Pasir Panjang, drive kereta ke kawasan bendang tengok kehijauan sawah padi. Sambil-sambil tu berhenti tepi jalan untuk menikmati suasana nyaman kampung dan snap beberapa keping gambar. Lepas pusing bendang, … Continue reading Family Day Out, Pasir Panjang ~ Sungai Nibong

Testing the 40MP on night scene

The 40MP feature explained: https://www.youtube.com/watch?v=7SqFRI54KhI Semenjak memiliki mainan baru, tak pernah lagi cuba dia punya keupayaan untuk hasilkan gambar bersaiz 40MP. Ada cuba tapi tak secara teliti, cuma sekadar main-main je. Malam semalam, terfikir nak cuba feature tu pada waktu malam. So, aku masukkan mainan tu ke dalam waist pouch dan capai tripod lalu bergegas … Continue reading Testing the 40MP on night scene

Masjid Hijau (Green Mosque) Cyberjaya

Jalan-jalan di Masjid Hijau (Green Mosque) Cyberjaya Memandangkan hari ni cuti, aku telah mencadangkan satu cadangan kepada diri sendiri untuk pergi ke Masjid yang diwarwarkan telah siap pembinaannya beberapa bulan yang lalu. Tanpa menggunakan GPS atau Google map, aku bergegas dari rumah ke Cyberjaya lebih kurang jam 10 pagi. Di fikiran, ianya adalah waktu yang sesuai untuk mengambil … Continue reading Masjid Hijau (Green Mosque) Cyberjaya