New toy Olympus OM-D E-M5 Mark II

Alhamdulillah, setelah sekian lama berhajat untuk memiliki kamera mirrorless… akhirnya dimurahkan rezeki untuk membelinya, hasil ikat perut selama beberapa bulan. Satu lompatan yang agak jauh dari system DSLR (Nikon) kepada Olympus mirrorless m4/3… agak pening jugak mula-mula turn ON kamera ni… tapi takde la teruk sangat memandangkan ada certain part yang … Continue reading New toy Olympus OM-D E-M5 Mark II

Nostalgia Restoran Terapung, Bagan Sungai Besar

Terletak hanya 500 meter dari rumah di kampung, tempatnya aku selalu melepak masa bujang dulu… iaitu Restoran Terapung, Bagan Sungai Besar. Pernah dikendali oleh kawan bernama Naim, Achun dan keluarganya (sekarang ni tak pasti siapa pemilik baru). Boleh dikatakan hampir setiap malam aku akan melepakkan diri bersama kawan-kawan kat situ. … Continue reading Nostalgia Restoran Terapung, Bagan Sungai Besar

Street Photography Composition Lesson – by Eric Kim

Terjumpa URL ni masa buat carian di Google, berkenaan “street photography composition lesson”. Artikel ditulis oleh Eric Kim. Composition Lesson #1: Triangles Composition Lesson #2: Figure-to-ground Composition Lesson #3: Diagonals Composition Lesson #4: Leading Lines Composition Lesson #5: Depth Composition Lesson #6: Framing Composition Lesson #7: Perspective Composition Lesson #8: Curves Composition … Continue reading Street Photography Composition Lesson – by Eric Kim