Outing – Night macro

Dengan setup ala2 poyo yang aku ada (2014/01/29/my-macro-rig-setakat-29012014/), sekali lagi aku melangkah setapak ke hadapan dengan meng"organize" satu sesi outing night macro bergabung dengan rakan dari group Kami Geng Lipas (Awang Jerry, A-Mie, Faisal Ismail, Saya Serin)... Kali ini lokasinya masih di Hutan Pendidikan Bukit Gasing. Fuh! memang bersemangat sungguh... Dari apa yang aku survey … Continue reading Outing – Night macro

Darwisyah – Audiology test

Pagi tadi aku dan mama telah pergi ke Hospital Putrajaya untuk membawa Darwisyah ke temujanji audiology. Rasanya belum penah cerita lagi pasal masalah gegendang telinga berlubang. Agak lama jugak gegendang telinganya nak sembuh... berbulan-bulan. Asal nak elok je, berlubang balik sebab selsema. So dalam tempoh nak sembuh tu, kami kena jaga Darwisyah betul2. Tak boleh … Continue reading Darwisyah – Audiology test

Upgrade sikit hehehe

Memang betul la orang kata, photography ni adalah antara hobi yang boleh dikatakan mahal dan boleh menjadikan seseorang photographer tu gian huhuhu... Setelah membuat beberapa survey, akhirnya aku telah tekad untuk upgrade equipment macro... iaitu dengan membeli sebiji lens macro dan LED ring... harga? sedih nak citer... kopak ooo...